Vizită la Centrul de îngrijiri paliative Sfântul Pantelimon

Așezământul social din curtea bisericii Parohiei „Sfântul Pantelimon” din Capitală, destinat îngrijirii persoanelor bolnave de cancer aflate în fază terminală, va fi gata în curând, la mai puțin de un an de la punerea pietrei de temelie. O comisie formată din Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal, primarul sectorului 2 și constructorii a vizitat astăzi, 3 iulie 2012, șantierul, după cum informează TRINITAS TV.

„Așezământul social s-a sfințit în data de 8 noiembrie și în acest moment ne aflăm într-un stadiu avansat al lucrărilor. Mai urmează doar etapa de dotare cu aparatura și cele necesare unui astfel de centru de îngrijiri și vreau să scot în evidență faptul că s-a putut ajunge atât de repede și chiar la un mod foarte eficient datorită implicării Primăriei Sectorului 2, respectiv, a domnului primar Neculai Onțanu care s-a alăturat ambasadei Elveției pentru suportarea cheltuielilor necesare. Vreau să mulțumesc pe această cale atât domnului primar cât și Ambasadei și, de asemenea, firmei de construcție condusă de domnul Ștefan Cliseru”, a explicat Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul.

„Sunt de apreciat demersurile pe care întotdeauna le-a făcut Patriarhia Română, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul de a construi acest așezământ pentru persoanele aflate în această fază terminală. Este cel mai mare centru de acest gen din România și trebuie să ținem cont că la un moment dat în viață omul ajunge și în această situație”, a declarat Neculai Onțanu, Primarul Sectorului 2.

Construirea unui asemenea centru era necesară, având în vedere numărul tot mai mare de bolnavi de cancer.

Centrul dispune de 14 camere, dotate cu aer condiționat și aparatură medicală de ultimă generație, cabinete medicale, psihologice, de asistența socială, farmacie, bucătărie, spălătorie.

Comentarii Facebook


Știri recente