Vizită la Casa memorială a Părintelui Dumitru Stăniloae

Casa memorială a Părintelui Dumitru Stăniloae din localitatea Vlădeni, județul Brașov a primit astăzi, 12 aprilie, oaspeți de seamă. Este vorba despre doamna Lidia Stăniloae, fiica Părintelui care a fost însoțită în vizita sa de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Aflăm mai multe informații cu privire la acest eveniment de la Înaltpreasfinția Sa care a spus: „Ne aplecăm cu multă venerație pentru că nu orice loc, nu orice sat a dat sau poate să dea lumii și teologiei Bisericii o astfel de personalitate”, informează TRINITAS TV.

Detalii oferă și doamna Lidia Stăniloae care a spus: „După aproape 30 de ani am revenit în satul acesta de care mă leagă cele mai frumoase amintiri ale copilăriei unde îi văd și acum pe părinții mei. Nu pot să mi-i imaginez într-un cadru mai frumos și mai încântător decât în acesta pe care tata îl considera locul cel mai frumos din lume”.

Casa Memorială a Părintelui Dumitru Stăniloae a fost restaurată din temelii, fiind inaugurată la 21 august 2009 de către Preafericitul Părinte Daniel. În casă au fost readuse numeroase obiecte personale care au aparținut Părintelui Academician.

Comentarii Facebook


Știri recente