Vizită la Așezământul social-filantropic Cuvioasa Nazaria al Mănăstirii Văratec

Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române împreună cu Preafericitul Părinte Hristofor, Arhiepiscop de Praga și Mitropolit al ținuturilor Cehiei și Slovaciei au vizitat luni, 15 octombrie 2012, Așezământul social-filantropic Cuvioasa Nazaria al Mănăstirii Văratec. Împreună cu cei doi Întâistătători la vizitarea Așezământului Mănăstirii Văratec au participat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Au participat de asemenea maici de la mănăstire, reprezentanți ai centrului Eparhial Iași și alte persoane care au ridicat la ridicarea acestui așezământ, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Lucrările de construcție la Așezământul social-filantropic Cuvioasa Nazaria al Mănăstirii Văratec au început în urmă cu opt ani pe vremea arhipăstoririi la Iași a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În prezent clădirea este ridicată și dotată cu mobilier. În perioada următoare urmează a fi dotate bucătăria și spălătoria. De asemenea urmează de a fi terminat de pictat și amenajat paraclisul din interiorul unități. Toate aceste lucrări vor fi terminate, cel mai probabil, anul viitor când va fi sfințit așezământul. În acest centru vor putea fi găzduiți 84 de bătrâni care vor fi repartizați în cele 28 de apartamente, fiecare cu trei camere.

Comentarii Facebook


Știri recente