Vizita Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, la Parohia „Buna Vestire – Centru” din Alba Iulia

Astăzi, 21 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei a efectuat o vizită pastoral-misionară în Parohia „Buna Vestire – Centru” din Alba Iulia. Cu acest prilej, Înaltpresfinția sa a oficiat Sfânta Liturghie alături de preoții parohiei.

Înaltpreasfinția sa a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Iată că Sfânta Biserică ne pune în față modele desăvârșite de pocăință, de întoarcere la Dumnezeu și unul dintre ele este cel pe care în duminica a V-a din Postul Mare ni-l pune în față Biserica. Este vorba de modelul strălucit de întoarcere la Dumnezeu a Sfintei Maria Egipteanca”.

Prezența ierarhului în mijlocul enoriașilor a anticipat ziua de sărbătoare a Bunei Vestiri, atunci când este și hramul acestui lăcaș de cult.

Biserica Parohiei „Buna Vestire – Centru” din Alba Iulia a fost zidită între anii 1783 – 1786, în perioada de ușoară libertate acordată de Imperiul Habsburgic românilor ortodocși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…