Vizită frățească la românii ortodocși din Ungaria

La invitația Preasfințitului Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va efectua mâine, 6 noiembrie, o vizită frățească în Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Preasfinția Sa va fi însoțit de o delegație de preoți și diaconi, precum și de grupul vocal Katharsis al Episcopiei Caransebeșului.

Începând cu ora 9:30 (ora Ungariei), ierarhii vor săvârși Sfânta Liturghie la Parohia ortodoxă română din Micherechi, iar răspunsurile la strană vor fi date de grupul Katharsis al Episcopiei Caransebeșului. Preasfințitul Lucian va rosti un cuvânt de învățătură, după care, la Casa de Cultură din localitate, se va desfășura un moment artistic oferit de tinerii caransebeșeni.

‘Pentru noi este o bucurie să răspundem invitației Preasfințitului Siluan și să participăm la evenimentele organizate de episcopie, sprijinind astfel misiunea Bisericii Ortodoxe Române în Ungaria. Am venit de nenumărate ori în Gyula și nu numai, iar mulțumirea noastră a fost deplină. Ne bucurăm deopotrivă să auzim că tinerii noștri, prin cântarea lor, au sădit un sâmbure de sensibilitate în inimile credincioșilor din Ungaria. Și de această dată vom oferi tuturor CD-uri, pliante și cărți cu misiunea Bisericii din țară. Considerăm că este de datoria noastră să fim alături de ierarhul, preoții și credincioșii din diaspora, atât cât ne stă în putință, iar frățietatea, așa cum spunea și înțeleptul Solomon, este ca o cetate tare și împărăție întemeiată atunci când fratele este ajutat de frate’, a declarat Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Atât în preajma sărbătorilor importante, dar și cu prilejul altor evenimente religioase și culturale locale, Eparhia Caransebeșului, prin prezența ierarhului sau a delegaților săi, este alături de frații ortodocși români din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…