Vizită frățească în Ungaria

La invitația Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria, o delegație a Episcopiei Caransebeșului, a efectuat o vizită misionară la românii din Ungaria. Ieri, 18 aprilie, la Catedrala episcopală cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Gyula, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria.

Cu ocazia acestui eveniment Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a spus : „Ne bucurăm că suntem împreună episcopii dintr-o zonă geografică veche, din țări diferite, dar prietene și lucrând pentru tot ceea ce înseamnă înfrățirea și pacea popoarelor”, informează TRINITAS TV.

De asemenea, ieri seară la Casa de Cultură orășenească din Gyula, s-a desfășurat și festivalul de muzică corală religioasă „Veniți de luați lumină!”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…