Vizita deosebita la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi

Decanul Facultatii de Teologie Protestanta din Strassbourg – Dl. Prof. Andre Birmele se afla in aceasta saptamana intr-o vizita academica la Iasi.

Un prim moment al acestei vizite este reprezentat de sustinerea unei Conferinte pe tema ‘Teologia in Universitatea Europeana astazi’ de catre Prof. Andre Birmele.

Conferinta a avut loc astazi, incepand cu orele 10.00, in Sala Coloanelor din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, in prezenta Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Referitor conferinta de astazi, Pr.Prof.Dr. Gheorghe Popa – Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a subliniat importanta temei in contextul incadrarii invatamantului romanesc in invatamantul european: ‘Tema ‘Teologia in Universitatea Europeana astazi’ este foarte importanta pentru Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi si pentru Biserica pentru ca, incepand cu anul 2007, intregul spatiu de invatamant romanesc se va incadra in spatiul invatamantului european, fapt pentru care si invatamantul teologic universitar trebuie sa fie pregatit.’

Vizita Decanului Facultatii de Teologie Protestanta din Strassbourg va mai cuprinde vizite la monumente istorice din Iasi si la manastirile din nordul Moldovei. De asemenea, in cadrul vizitei vor fi discutate aspecte ale colaborarii dintre Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si Facultatea de Teologie Protestanta din Strassbourg: ‘Credem ca va fi un inceput de colaborare intre Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si Facultatea de Teologie Protestanta din Strassbourg, inscriindu-se pe linia unei traditii, pentru ca in anul 1928, Decanul de atunci al Facultatii de Teologie Protestanta din Strassbourg a vizitat Seminarul Teologic ‘Veniamin Costachi’. De aceea, vizita D-lui Andre Birmele se inscrie pe linia acestei traditii. In acelasi timp, speram ca sa fie un inceput de colaborare academica in favoarea studentilor si profesorilor care trebuie sa dea marturie comuna despre iubirea Mantuitorului fata de Biserica Sa.’

Comentarii Facebook


Știri recente