Vizita delegatiei Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, in Grecia, continua

O delegatie oficiala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, se afla, zilele acestea, in Grecia. Delegatia a participat, ieri, la sarbatoarea ‘Adormirii Maicii Domnului’, la hramul Manastirii ‘Panaghia Soumela’, din Mitropolia de Veria. Delegatia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a daruit un fragment din moastele Sf. Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava Manastirii ‘Panaghia Soumela’. Anul trecut, cu prilejul acestui hram, s-a adus la Iasi un fragment din lemnul Sfintei Cruci, pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos. Din delegatia condusa de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, mai fac parte: IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, Prea Cucernicul Parinte Arhidiacon Stefan Ababei, Consilier coordonator al sectorului ‘Prognoza si Misiune’, din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor si Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Bartolomeu Chira, Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, din Suceava. Amanunte despre programul oficial, de ieri, al delegatiei Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ne-a oferit Parintele arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor:

‘Foarte multi clerici, ierarhi din mai multe locuri din Grecia, chiar unul din Patriarhia Antiohiei, au venit la ‘Panaghia Soumela’, pentru a sluji in soborul care, ieri, a fost condus de IPS Daniel. IPS Pimen, al Sucevei si Radautior, a oferit, ieri, o particica din moastele Sf. Ioan cel Nou, particica care va ramane la ‘Panaghia Soumela’, alaturi de alte sfinte moaste si pretioase odoare. Aseara, delegatia din Mitropolia Moldovei si Bucovinei, impreuna cu foarte multi clerici, de aici, din Mitropolia de Veria, impreuna cu sase ierarhi din Biserica Ortodoxa a Greciei si din Patriarhia Romana, au participat la slujba Vecerniei si a Prohodului Maicii Domnului, care s-a facut la o alta biserica importanta din Mitropolia Veriei, si anume la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’, din orasul Alexandria. Indata dupa terminarea Vecerniei s-a facut prin oras o litanie sau procesiune cu participarea armatei, a unei famfare, a autoritatilor si cu foarte multa lume’. Parintele arhimandrit Timotei Aioanei ne-a oferit, de asemenea, informatii cu privire la programul oficial al zilei de azi:

‘Programul liturgic va continua si astazi. Va avea loc o vizita in Halkidiki, regiunea apropiata Sf. Munte, unde se vor vizita doua manastiri, Manastirea Horniria, considerata cea mai mare manastire de calugarite din Grecia si Manastirea Souroti’.

Comentarii Facebook


Știri recente