Vizita delegației Fundației „Prieteni pentru Moldova” în județul Vaslui

În perioada 24 – 27 septembrie 2009, Episcopia Hușilor a primit vizita unei delegații din partea Fundației „Prieteni pentru Moldova” din Olanda.

Scopul vizitei a fost acela de a evalua activitățile desfășurate în parteneriat cu Episcopia Hușilor pe parcursul anului 2009 și de a identifica la nivel local nevoile sociale în vederea dezvoltării de noi activități în beneficiul categoriilor defavorizate din județul Vaslui, informează Eparhia Hușilor.

Programul vizitei a fost următorul:

– vineri, 25 septembrie, reprezentanții organizației au vizitat Complexul Ecleziastic Sf. Ioan din Vaslui, Spitalul de Psihiatrie Murgeni, grădinițele și școlile din localitățile Floreni și Vădeni – Rai;

– sâmbătă, 26 septembrie, au fost vizitate Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul din orașul Negrești;

– duminică, 27 septembrie, participarea întregii delegații la Sf. Liturghie oficiată la biserica Sf. Ioan din municipiul Vaslui.

Motivul vizitei în aceste unități l-a constituit faptul că spitalele au primit donații de aparatură medicală pe parcursul acestui an, iar unitățile școlare au primit donații constând în mobilier, materiale didactice și jucării pentru copiii de vârstă preșcolară.

Pe parcursul vizitei, delegația a purtat o serie de discuții cu reprezentanții instituțiilor vizitate, cu beneficiarii programelor sociale și cu echipa Sectorului Social – Filantropic și Misionar, în vederea îmbunătățirii intervenției în cadrul programelor sociale.

Tot cu prilejul vizitei, delegația din Olanda a donat Centrului Eparhial un transport conținând următoarele bunuri: 50 de scaune și 90 de mese pentru școala, 9 paturi moderne de spital pentru copii, 10 cutii cu uniforme pentru personalul medical, jucării pentru copii și 680 de cutii cu îmbrăcăminte, ce vor fi distribuite pe parcursul următoarelor săptămâni.

Parteneriatul cu membrii acestei organizații a început în anul 2003 la inițiativa și cu sprijinul Preasfințitului Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, iar colaborarea celor două instituții s-a concretizat începând din anul 2003 până în 2009 prin dotarea spitalelor din județul Vaslui cu peste 500 de paturi echipate complet, saltele tip relaxa, huse, cearșafuri, plapume, noptiere, veselă de inox, cărucioare și cadre trepied pentru deplasarea bolnavilor, etc.

Comentarii Facebook


Știri recente