Vizita chiriarhală în Parohia Lăzăreni, Episcopia Oradiei

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 11 septembrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în cadrul comunității dreptmăritorilor creștini din parohia Lăzăreni, Protopopiatul Oradea.

După cum ne informează, Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. După Sfânta Liturghie, Ierarhul va oficia sfințirea noii case parohiale, construită între anii 2005-2011, prin grija părintelui paroh Dan Borza și a bunilor credincioși.

Biserica din Lăzăreni cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită între anii 1932-1934, în stil roman sub formă de corabie. Iconostasul a fost pictat de un pictor local, cu numele de Bogdan iar bolta este decorată cu picturi în ulei, executate de același pictor. În biserică se găsesc diferite obiecte de valoare istorică-documentară: icoane, odăjdii, ștergare, obiecte ornamentale, cărți vechi de cult scrise cu litere chirilice, datând din secolul XVIII.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…