Vizită canonică în Parohia Grădiște – Arad

Biserica Parohiei ortodoxe ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Grădiște a devenit neîncăpătoare, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, pentru credincioșii parohiei, dar și pentru credincioșii care au venit din diferite colțuri ale țării, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Creștini din Iași, Pitești, Galați, Sibiu, Vrancea sau Sălaj au venit să comemoreze pe Moise Velescu, fostul președinte al Sfatului Frățesc al Oastei Domnului, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au scurs trei ani.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de către Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Timotei, împreună cu soborul preoților parohiei gazdă, pr. Viorel Merlușcă, pr. Viorel Roja și părintele pensionar Teodor Gorea, pr. Iosif Toma de la Casa Centrală a Oastei Domnului din Sibiu și părintele arhidiacon Iov Orădan.

În cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie, Înalt Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa Judecății de Apoi și despre cum trebuie să ne pregătim sufletele pentru întâlnirea cu Hristos. În acest sens, Înalt Preasfinția Sa a dat exemplu de pregătire și de slujire a aproapelui pe fratele Moise Velescu – un om al dragostei – al cărui parastas s-a slujit după încheierea Sfintei Liturghii, dar și pe părintele pensionar Teodor Gorea. Acesta din urmă, la vârsta venerabilă de 90 de ani și la cei 68 de ani de slujire în preoție, a fost hirotesit iconom stavrofor.

După săvârșirea parastasului, a luat cuvântul părintele Iosif Toma, care a reamintit asistenței calitățile fratelui Moise – bunătatea, smerenia, blândețea, dragostea față de aproapele, calități pe care, spunea părintele, le întâlnim și în persoana chiriarhului nostru și de la care le-a deprins și fratele Moise, având cu acesta o relație specială bazată pe un respect deosebit.

Începând cu orele 15:00, frații Oastei Domnului s-au întâlnit în biserica parohială pentru adunarea prilejuită de comemorarea celui care a fost președintele Oastei vreme de mulți ani. Toate cuvântările au fost transmise în direct, prin intermediul internetului, pe site-ul Oastei Domnului.

Și în acest an lucrările adunării s-au încheiat cu promisiunea revederii în 2012, în biserica din Grădiște, biserica de suflet a fratelui Moise.

Comentarii Facebook


Știri recente