Vizita canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei s-a încheiat

Vizita canonică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, însoțit de delegația Bisericii Ortodoxe Române, în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei s-a încheiat. În această seară, Preafericirea Sa va fi primit la Catedrala Patriarhală din București.

Vizita a avut ca principale obiective punerea pietrei de temelie pentru Catedrala Episcopală din Madrid și participarea la mai multe întâlniri cu reprezentanți ai statului spaniol pentru reglementarea raporturilor cu credincioșii români aflați acolo și definitivarea statutului Bisericii Ortodoxe Române în Spania. Atât noua catedrală, cât și cultivarea relațiilor de frățietate cu autoritățile de stat se impuneau ca necesități deoarece, în mai puțin de doi ani, numărul parohiilor s-a dublat și există tot mai multe solicitări din partea românilor ortodocși din Regatul Spaniei pentru înființarea de noi parohii și numirea de clerici pentru comunitățile lor, informează ‘Ziarul Lumina’.

În acest sens, în cea de-a patra zi a vizitei canonice, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, s-au întâlnit la Palatul Justiției din Madrid cu ministrul justiției, Francisco CaamaÅ„o Domínguez. În cadrul acestei întâlniri au fost abordate mai multe aspecte legate de recunoașterea Bisericii Ortodoxe în Spania și s-au discutat diferite proiecte comune de sprijinire și susținere a credincioșilor români aflați în Regatul Spaniei. După aceasta, a avut loc o întâlnire cu doamna Esperanza Aghire, președintele Comunității din Madrid. În cadrul acestei întâlniri au fost stabilite proiecte comune de colaborare și întrajutorare a comunităților de români. În seara aceleiași zile, Patriarhul României, însoțit de membrii delegației, s-a întâlnit cu Don Antonio María Rouco Varela, Arhiepiscopul Madridului și președintele Conferinței Episcopale Spaniole, la sediul Conferinței Episcopale din Madrid. La recepția oferită seara de doamna Maria Ligor, ambasadorul României la Madrid, au participat Nunțiul Apostolic și ambasadorii statelor cu populație majoritar ortodoxă acreditați la Madrid.

Ieri, 20 aprilie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost primit de către Don Braulio Rodríguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo și Primat al Spaniei, în Catedrala Arhiepiscopală din Toledo. După vizitarea Catedralei și a Palatului arhiepiscopal, a avut loc recepția oferită de Don Braulio Rodríguez Plaza. După aceasta, a avut loc o vizită pastorală la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Toledo, unde au fost prezenți Emiliano Garcia Pago – primarul orașului Toledo, și Jose Manuel TofiÅ„o – președintele guvernului Provinciei de Toledo.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…