Vizita canonică în Arhiepiscopia Râmnicului a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se va afla, începând de azi, 12 noiembrie, și până pe 14 noiembrie, într-o vizită canonică în Arhiepiscopia Râmnicului, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica în scaunul de Episcop al Râmnicului Noul-Severin.

Patriarhul României va fi întâmpinat în această seară în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea, unde va fi oficiată o slujbă de Te Deum, informează TRINITAS TV.

„În cadrul acestor aniversări va fi sfințit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de arhierei, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii noastre, noul așezământ pastoral-cultural pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Duminică, pe 14 noiembrie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstiri „Arnota”, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Comentarii Facebook


Știri recente