Vizită arhierească pentru credincioșii din Sebeș

Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a dat curs invitației credincioșilor din localitatea Sebeș și a participat joi, 13 decembrie 2012, la conferința duhovnicească cu tema „Lumina Betleemului”, la Biserica Mare din Sebeș, după cum aflam . În cuvântul adresat celor peste 500 de credincioși prezenți, IPS Irineu a vorbit despre Domnul Hristos, „Soarele Dreptății”, care a adus lumină în noaptea unei lumi stigmatizate de păcat și de moarte, precum și despre roadele minunate ale comuniunii intime și iubitoare ale omului cu Dumnezeu.

„Lumina Betleemului strălucește în noi dacă lepădăm lucrurile întunericului și ne îmbrăcăm cu armele luminii, ducând o viață luminoasă, dreaptă și bună, plină de faptele luminii. Hristos risipește întunericul întocmai precum o face soarele când răsare. Din clipa în care El răsare pe tărâmurile istoriei noastre, cerescul pătrunde în pământesc, transcendentul în imanent și toate capătă un sens plin de lumină și de bucurie, cum frumos arată colindul: Și v-aduc pe Dumnezeu/Să vă mântuie de rău/Dumnezeu adevărat/Soare-n raze luminat”, a spus IPS Irineu.

Conferința susținută de ierarh a reprezentat un popas duhovnicesc important pentru credincioșii din acest municipiu, în călătoria lor spirituală spre ieslea din Betleem, locul Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente