Vizită arhierească la Spitalul municipal din Moinești

Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei ortodoxe române din cele două Americi, a vizitat astăzi, 21 februarie 2012, Capela Spitalului municipal „Sfântul Pantelimon” din Moinești, informează TRINITAS TV. În continuare, Preasfinția Sa a vizitat bolnavii din saloane și cabinetele.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a spus: „Am venit mai întâi la Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu dările de seamă pe 2011 și de fiecare dată încerc să revin acolo unde am copilărit să vizitez casa natală, părinții și bisericile din regiune. De această dată am avut ocazia să vizitez Comăneștiu și mai ales la Moinești deosebita lucrare spirituală și socială a capelei și a spitalului. Mă bucur tare mult, mai ales că anul acesta a fost dedicat de către Patriarhia Română în mod particular Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor”.

Bisericuța din lemn, cu hramul „Sfântul Pantelimon”, din incinta Spitalului Municipal Moinești este unul dintre lăcașurile de cult foarte îndrăgite de locuitorii orașului. Capela a fost construită în special pentru bolnavii internați în instituța sanitară, dar la slujbe participă și foarte mulți credincioși din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente