Vizită arhierească la Seminarul din Galați

Miercuri, 12 octombrie, a avut loc la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei” din Galați întâlnirea IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos cu profesorii și elevii acestei instituții.

În deschidere Părintele Arhiepiscop a amintit că anul acesta se împlinesc 15 ani de la venirea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Galați (16-17 octombrie 1996), eveniment care a produs atunci o mare bucurie și care a fost înscris nu doar ca sărbătoare locală în calendar, ci și pe tablele inimilor credincioșilor acestei eparhii și nu numai. Cu atât mai mult cei care își desfășoară activitatea sub omoforul Sfântului Andrei trebuie să valorifice acest potențial prin programe liturgice, didactice și socio-culturale ce se vor desfășura în perioada 12 octombrie – 30 noiembrie, atât în școală cât și în afara ei, în parteneriat cu diferite parohii și instituții din Eparhie.

În a doua parte, după cum ne informează edj.ro, Înaltpreasfinția Sa a făcut un amplu expozeu despre Prezența Bisericii Ortodoxe Române în spațiul european, în general și în Republica Cehă, în special, pornind de la evenimentul sfințirii bisericii comunității românești din localitatea cehă Most în data de 09 octombrie a.c., de către Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel, delegație din care a făcut parte și Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În încheiere, au fost făcute câteva precizări de ordin administrativ constând în armonizarea programei analitice și programului școlii cu realitățile concrete ale Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente