Vizită arhierească la Schitul Augustin din județul Brașov

Mica obște a Schitului Augustin, dar și mulți dintre locuitorii satului care poartă numele vechii vetre monahale brașovene, au primit, duminică, 20 mai 2012, vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Chiriarhul a binecuvântat altarul de vară ridicat în curtea așezământului monahal și a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Schitul Augustin este situat în județul Brașov, în vecinătatea Munților Perșani, pe locul unei vechi vetre monahale. Distrus în timpul stăpânirii habsburgice de generalul Bukov, schitul a fost reînființat în anul 2006, iar în acest moment cuprinde o biserică de lemn, casa monahală și un altar de vară.

Credincioșii comunei Augustin, așezare întemeiată în secolul al XIII-lea, au urcat la schit dis-de-dimineață, pentru a participa la Sfânta Liturghie Arhierească.

De sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu va sluji în localitatea Tohanu Nou din protopopiatul Bran-Zărnești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…