Vizită Arhierească la șantierul noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeș

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat pe 21 martie 2012 în vizită de lucru la șantierul deschis în municipiul Curtea de Argeș, pentru noua catedrală închinată Sfintei Mucenițe Filofteia și Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Cu această ocazie a avut loc o întâlnire consultativă între chiriarhul locului și domnul Tucă Ion, Directorul Casei Regale, realizându-se un raport de recepție pentru toate lucrările executate până în prezent.

Tot atunci echipa de arhitecți, responsabili de noua construcție, a analizat nivelul calitativ de execuție al lucrării, aducând câteva modificări asupra proiectului general.

Noua catedrală va adăposti moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia și va avea rol de necropolă regală și arhiepiscopală, fiind rezultatul protocolului încheiat în data de 10 mai 2009, între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Casa Regală a României. În această zi a fost așezată piatra de temelie a noii bisericii, la eveniment fiind prezenți: Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României.

În acest parteneriat încheiat între cele două instituții s-a hotărât ca toate cheltuielile de proiectare să fie suportate de Casa Regală, iar cele de construcție de Eparhia Argeșului și Muscelului.

Noua construcție va avea 36 de metri lățime în zona fațadei, iar înălțimea maximă a turlei centrale va fi de 21 de metrii. La intrare se construiește un spațiu destinat necropolei regale, unde sunt proiectate 16 morminte pentru membrii familiei regale.

Lucrările vor continua în acest an urmând ca biserica să fie acoperită în următoarele luni.

Comentarii Facebook


Știri recente