Vizită arhierească la românii din dreapta Tisei

Credincioșii români de pe malul drept al Tisei, din Apșa de Mijloc, Regiunea Transcarpatia-Ucraina, l-au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a oficiat, cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” alături de Înaltpreasfințitul Părinte Marc, Arhiepiscop al Hustului și Vinogradovului și Preasfințitul Părinte Metodie, fost episcop al aceleiași eparhii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în prezența a peste 1000 de credincioși.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a declarat: „Am slujit împreună Sfânta Liturghie, înconjurați de mulți preoți din stânga și din dreapta Tisei și de o mare mulțime de credincioși. Este o mare bucurie și o mare binecuvântare, ca aici în dreapta Tisei, să putem constanta că românii ortodocși maramureșeni își păstrează limba, credința, cultura, tradițiile și obiceiurile pe care le au din moși-strămoși. De asemenea, de câte ori venim, transmitem din partea Bisericii Ortodoxe Române, a Întâistătătorului Bisericii noastre, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mesajul de binecuvântare, întărire și apreciere”.

La Liturghie au participat autorități locale, precum și reprezentanți ai Statului Român.

La finalul Sfintei Liturghii au fost oferite diplome de apreciere pentru preotul paroh și binefăcători. De asemenea, din partea Ministerului român al Culturii și Patrimoniului național, Preasfințitul Părinte Metodie și parohul bisericii au primit diplome de apreciere.

După Sfânta Liturghie ierarhii, alături de credincioși, au înconjurat de trei ori biserica, fiind oficiată și o slujbă de binecuvântare a fântânii din curtea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente