Vizită arhierească la Grădinița ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Arhiepiscopia Sibiului

Preșcolarii de la Grădinița ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului au fost vizitați astăzi, 16 septembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat noul început de an școlar, precum și pe copii și pe educatorii lor.

Mai multe detalii cu privire la activitatea Grădiniței „Sfântul Dimitrie” a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reușit astăzi să deschidem grădinița noastră care a funcționat de anul trecut în această clădire care, ani de zile, a fost folosită ca și creșă. Fiind acum a Bisericii, am continuat aceeași lucrare. În orașul nostru, ca și în alte părți se află o lipsă mare de grădinițe. Am acceptat copii de la 3 ani și până la vârsta școlară. Putem să ne ocupăm de copii astfel încât și educația religioasă să contribuie la formarea lor de mai târziu”.

Grădinița Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului s-a deschis, în toamna anului trecut. Ea funcționează într-o clădire care a aparținut Mitropoliei Ardealului și care i-a fost retrocedată. Anul acesta s-au mai înființat încă două grupe, iar numărul preșcolarilor a ajuns, aici, la 80.

Inspectorul școlar la specialitatea Religie, Sorin Joantă, a apreciat educația religioasă pe care micii preșcolari o primesc în grădiniță. Între activitățile de aici, copiii se familiarizează cu rugăciunea, cu mersul la Biserică, precum și cu împărtășirea cu Sfintele Taine.

Comentarii Facebook


Știri recente