Vizită arhierească la Grădinița Nr. 1 Toți Sfinții din Râmnicu Vâlcea

Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a efectuat o vizită misionară, astăzi, 18 septembrie 2012, la Grădinița Nr. 1 „Toți Sfinții”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, așezământ ridicat în incinta bisericii parohiale pe amplasamentul altuia mai vechi construit aici în anul 1908 de către preotul Melete Răuțu, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim a fost întâmpinat de către părintele Consilier Constantin Cîrstea, parohul Bisericii „Toți Sfinții”, și împreună au vizitat grupele de preșcolari din această instituție de învățământ ce a fost inaugurată pe 1 iunie 2012, de Ziua Copilului.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a stat de vorbă cadrele didactice, i-a binecuvântat pe copii, le-a urat tuturor succes în noul an școlar și le-a oferit în dar iconițe și cărți de rugăciune.

Între anii 1908 și 1909, Preotul Meletie Răuțu construiește în curtea Bisericii „Toți Sfinții” prima grădiniță de copii din România construită de Biserica Ortodoxă Română aducând învățământul public în curtea bisericii, grădiniță care a funcționat neîntrerupt până astăzi. Activitatea educațională bogată desfășurată pe parcursul primului secol de existență a grădiniței, a determinat și procesul de reconstrucție a acesteia, ținând cont de necesitățile unui sistem modern de educație, la începutul mileniului al treilea.

Reconstrucția grădiniței s-a realizat la inițiativa preotului paroh Constantin Cîrstea împreună cu Consiliul Parohial, având binecuvântarea ÎPS Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și sprijinul PS Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, cu contribuția Consiliului Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea. A fost sfințită la 1 iunie 2012, de Ziua Copilului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…