Vizită arhierească la cursurile de formare profesională de la Moneasa, Arad

Una dintre cele mai importante activități desfășurată în cadrul proiectului Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopia Alba Iuliei -certificarea a 460 preoți sau reprezentanți ai parohiilor ca manageri de proiect – se apropie de sfârșit. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat o vizită la Moneasa, locul de desfășurare a cursurilor, pentru a împărtăși, în nume personal și al ierarhilor eparhiilor partenere, arhiereasca binecuvântare și îndemnul săvârșirii lucrului bun în folosul semenilor. Asistența la partea finală a cursului de dezvoltare a abilităților de lucru cu persoane vulnerabile a oferit prilej Chiriarhului Aradului de a sublinia importanța misiunii pe care participanții la curs vor trebui să o împlinească în viitor. După cum ne informează pr. Mircea Bupte, Înaltpreasfinția Sa a apreciat profesionalimul arătat de formatori de-a lungul perioadei de instruire, menționând totodată dificultățile care mereu sunt așteptate să fie rezolvate de oamenii Bisericii. Prezența la cursurile de formare profesională reprezintă un plus de valoare pe care cei 460 preoți sau credincioși din parohii îl au în momentul de față pentru o mai mare implicare în viața socială a propriilor comunități.

Cursurile de formare profesională s-au desfășurat începând cu luna martie, fiind structurate în două sesiuni a câte cinci zile fiecare, fiind destinate certificării ca manager proiect, dezvoltării abilităților de lucru cu persoanele vulnerabile și identificării nevoilor comunităților din care participanții provin.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European și se derulează în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.2. „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii” și se implementează la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pe o durată de 24 luni, până la finele anului 2012.

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea integrării sau a reintegrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii, în următoarele 15 luni, prin servicii de asistență și dezvoltarea capacității comunităților parohiale ortodoxe din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș, de a genera și implementa proiecte social-economice în scopul dezvoltării durabile și echilibrate de rețele integrate pentru servicii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente