Vizită Arhierească la comunitatea românească din Cremona-Italia

În perioada 18 – 20 iunie 2011, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin dragostea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Italiei și la invitația părintelui Doru Fuciu, a efectuat o vizită în orașul Cremona, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească și unde s-a întâlnit cu românii ortodocși, după cum ne-a mărturisit Alexandru Chituță. Preasfinția Sa a efectuat și o vizită protocolară la sediul Episcopiei Romano – Catolice din Cremona, unde s-a întâlnit cu Excelența Sa, Dante Lafranconi, episcopul Cremonei.

Duminică, 19 iunie 2011, la Sfânta Liturghie arhierească, Biserica cu hramurile „Sfânta Treime și Sfântul martir Grigorie” s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru românii veniți cu familiile și copii lor. Parohia Cremona fiind una dintre parohile cu o activitate deosebită. Părintele Doru Fuciu fiind un preot deosebit, cu multiple acțuni pastoral – misionare și filantropice.

Preasfinția Sa Visarion în cuvântul de învățătură a spus: „Este o bucurie deosebită, să mă aflu din nou, pentru a patra oară, în mijlocul frățiilor voastre în această duminică în care Biserica noastră face pomenirea tuturor sfinților. Ne-am bucurat să văd că biserica în care vă rugați în fiecare duminică și sărbătoare este neîncăpătoare pentru Dumneavoastră, și poate că veți reuși să construiți o biserică nouă în care să vă rugați lui Dumnezeu în limba părinților noștri. Păstrați legătura cu Biserica srăbună, participați cu regularitate la sfintele slujbe, căutați să puneți în practică cele ce auziți din cuvântul Evangheliei ca să puteți dobândi fericirea și mântuirea și aici pe pământ și dincolo în ceruri”.

Vorbind despre Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Preasfinția Sa Visarion a mai spus: „Sfinții pe care-i prăznuim astăzi sunt cei care ne ocrotesc pe noi, dar și cei care unesc Bisericile și popoarele și care ne îndrumă pe toți să le urmâm exemplul lor în slujirea lui Dumnezeu și a semenilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente