Vizită Arhierească la cinci spitale din Iași

Pacienții și angajații de la cinci spitale ieșene s-au întâlnit pe 27 martie 2012 cu IPS Părinte Mitropolit Teofan. Înalt Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare și a citit rugăciuni pentru sănătate. În același timp, Întâistătătorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-a exprimat dorința de a sluji în paraclisele unităților spitalicești pe care le-a vizitat, informează „Ziarul Lumina”.

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a întreprins ieri vizite pastorale în cinci spitale din Iași, aflate în protopopiatele Iași 1 și Iași 2. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost însoțit de pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, în vizitele efectuate la Capela ‘Sfântul Luca Doctorul’ a Spitalului ‘Dr. I. C. Parhon’ din Iași și la Capela ‘Sfântul Ioan Iacob’ a Institutului Regional de Oncologie Iași. Înalt Preasfinția Sa a ajuns, alături de pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, la Capela ‘Sfânta Treime’ a Secției Pașcanu a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași, la Capela ‘Buna Vestire’ a Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii ‘Sfânta Maria’ din Iași și la Capela ‘Sfânta Treime’ a Spitalului ‘Providența’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. ‘A fost o atmosferă încărcată de bucurie deoarece IPS Teofan a vizitat pentru prima dată patru dintre aceste instituții. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost întâmpinat de preoții misionari de caritate din cele cinci spitale, de conducerea acestor spitale și de o parte din personalul angajat. Înalt Preasfințitul Teofan i-a încurajat pe bolnavi să ducă crucea bolii și a suferinței cu nădejde în Dumnezeu. S-a menționat faptul că anul acesta este dedicat, în Patriarhia Română, Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor. Astfel medicii, angajații spitalelor și preoții misionari au fost îndemnați să fie răbdători, să arate dragoste față de pacienți, pentru a primi răsplată de la Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre. Odată cu aceste vizite, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a văzut realizările preoților slujitori, care sunt rod al conlucrării cu personalul din conducerea instituțiilor spitalicești. Considerăm că vizita Înalt Preasfinției Sale a fost benefică întrucât astfel am intrat în contact cu realitățile din teritoriu, pentru a găsi soluțiile la problemele care pot apărea’, a spus pr. Mihai Prodan, inspector eparhial în cadrul Sectorului de asistență socială și medicală ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iașilor, care a adăugat faptul că IPS Teofan și-a exprimat dorința de a sluji Sfânta Liturghie în sfintele lăcașuri pe care le-a vizitat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…