Vizită arhierească în Vancouver

În perioada 23 – 25 noiembrie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae, arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, a vizitat parohiile de pe coasta de nord vest a Canadei, respectiv biserica Sf. Nicolae din Port Kells, B.C. și biserica Sf. Gheorghe din New Westminster, B.C, după cum ne informează romarch.org.

Vizita a început vineri seara cu oficierea Tainei Sf. Maslu în mijlocul soborului de preoți locali și a credincioșilor celor trei parohii ortodoxe românești din zonă: cele două biserici mai sus menționate și biserica Sf. Treime din New Wesminster B.C. aparținând de Episcopia Ortodoxă Română din America. I.P.S. Sa a accentuat, în cuvântul de la sfârșitul slujbei, importanța participării individuale și deschiderii sufletești pentru procesul de vindecare sufletească și trupească, în care elementele materiale, vizibile, ajută doar atunci când credința și participarea sufletească, unită cu postul, rugăciunea și fapta bună, lucrează pentru transformarea credinciosului. Slujba s-a încheiat cu agapa frățească la care au participat toți cei prezenți.

Ziua de sâmbată 24 noiembrie a prilejuit întâlnirea Părintelui Arhiepiscop cu grupul de studenți de la Atelierul de artă și spiritualitate „Teophania” de pe lângă biserica Sf. Nicolae, coordonat de părintele Corneliu Iulian Dragomir. Înaltpreasfinția Sa a aflat despre tehnica picturii în acrilic, a văzut și binecuvântat lucrările celor prezenți. A urmat ședința Consiliului Parohial, în care Părintele Arhiepiscop a prezentat preocupările și programele de lucru din cadrul Arhiepiscopiei și a participat la prezentarea planului de remodelare exterioară a bisericii Sf. Nicolae, cât și planurile pe termen lung de optimizare a întregii proprietăți a bisericii. După-amiaza a continuat cu conferința „Relevanța creștinismului pentru tineri în societatea contemporană”, prezentată de doamna Izabela Lazăr și completată cu întrebări din partea părinților și copiiilor și răspunsuri oferite de Înaltpreasfinția Sa, de Pr. Corneliu Dragomir și de conferențiar. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu slujba Vecerniei la biserica Sf. Gheorghe din New Westminster, B.C. În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a subliniat importanța experienței individuale a postului și foloasele sufletești ale postului adevărat.

Vizita arhierească a culminat cu oficierea Sf. Liturghii și împărtășirea numărului mare de credincioși, printre care mulți copii și tineri, în ziua de duminică 25 noiembrie. În cuvântul de învățătură despre tânărul bogat din Evanghelia zilei, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța păzirii poruncilor, dar și păstrarea libertății față de bogățiile și tentațiile lumii materiale ce ne pot îndepărta de Dumnezeu. A urmat programul de rugăciuni și explicații catehetice despre îngerii păzitori, oferite de copiii de la Școala de Duminică „Ion Creangă” de la biserica Sf. Nicolae, cât și prezentarea filmului despre bucuriile și prieteniile din cadrul taberei de vară, tabără organizată de către parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…