Vizită arhierească în Protopopiatul Cluj I

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, însoțit de pr. protopop Ioan Jeler al Protopopiatului Cluj I și de consilierul de protocol, arhid. Claudiu Grama, a efectuat la 10 ianuarie, o vizită pastorală în Protopopiatul Cluj I, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Au fost vizitate parohiile Borșa, Răscruci și Giula. De asemenea, IPS Andrei a fost și la Spitalul de Boli Psihice din Borșa, unde a făcut rugăciuni și a împărțit iconițe bolnavilor și a încurajat personalul în munca depusă în asistența socială, după cum a precizat pr. protopop Ioan Jeler.

Tot marți, Înaltpreasfințitul Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu pentru credincioșii Parohiei Sfântul Apostol Toma din cartierul Mărăști, Cluj-Napoca. La finalul slujbei, Părintele Mitropolit a amintit cuvintele Sfântului Apostol Iacob: ”Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului’. Iar apoi, Sfântul Iacob precizează care este efectul acestei slujbe: ‘Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui’. Acesta este efectul Tainei Sfântului Maslu’.

Comentarii Facebook


Știri recente