Vizită arhierească în Parohia Sfântul Gheorghe – Deltă din Prot. Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a vizitat, marți, 24 iulie 2012, Parohia ‘Sfântul Gheorghe’ – Deltă din Protopopiatul Tulcea, greu încercată în urmă cu trei zile de un incendiu devastator, după cum informează episcopiatulcii.ro.

Provocat de un scurt circuit electric, incendiul a mistuit turla sfântului lăcaș cu hramul ‘Sfântul Mucenic Gheorghe’ , care în cele din urmă s-a prăbușit peste clădirea bisericii.

Preasfinția Sa a vizitat locul tragediei, luând împreună cu factorii responsabili măsurile necesare pentru restaurarea imediată a bisericii ca și pentru buna desfășurare a slujirii liturgice într-un spațiu improvizat în clopotniță.

Zidită în anul 1871 biserica a fost restaurată în ultimii ani și pictată în tehnica fresco fiind pregătită pentru sfințire.

Incendiul produs a distrus catapeteasma bisericii – o adevărată operă de artă de factură rusească – precum și câteva icoane de patrimoniu. Credincioșii au reușit însă să salveze o mare parte din icoanele și obiectele de cult și să le adăpostească într-un loc sigur.

Preasfințitul Părinte Visarion a îndemnat pe părintele paroh Tulcianu Lucian, ca și pe credincioșii prezenți, la rugăciune, încurajându-i în această acțiune de restaurare a sfântului lăcaș.

În cuprinsul Episcopiei Tulcii va fi inițiată o colectă specială pentru ajutorarea parohiei ‘Sfântul Gheorghe’ – Deltă, greu încercată în aceste zile.

Comentarii Facebook


Știri recente