Vizită Arhierească în Parohia Chelmac, Protopopiatul Lipova

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Arhiepiscop al Aradului, episcopul românilor din Ungaria, Preasfințitul Părinte Siluan, a participat în a doua zi de Rusalii, în parohia Chelmac, la activitatea pastoral-misionară organizată de preoții din Cercul misionar Radna, Protopopiatul Lipova, informează episcopiaaradului.ro.

Preasfințitul Siluan a fost primit cu bucurie de către preotul paroh Cornel Ardelean și credincioșii de aici, fiind consătean de-al lor și fiu al satului Chelmac. În cuvântul de întâmpinare, Pr. Ioan Jidoi, coordonator al Cercului Misionar Radna, fost paroh la Chelmac mai bine de 16 ani, și-a exprimat bucuria preoților și al credincioșilor de aici de a-l avea ca oaspete pe Preasfințitul Siluan ,,cel care a primit botezul, a crescut, s-a format pe aceste meleaguri” și a fost hărăzit de Dumnezeu cu o așa mare slujire ca păstor de suflete. Cu emoția revederii, la rândul său, Preasfințitul Siluan și-a exprimat bucuria de a fi acasă în mijlocul consătenilor săi.

Soborul de preoți avându-l în mijlocul lor pe Preasfințitul Siluan, a oficiat Taina Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură Preasfințitul Siluan a vorbit despre semnificația și importanța perioadei în care ne aflăm, arătând faptul că a treia Persoană a Sf. Treimi, Sf. Duh, este acel Mângâietor pe care Mântuitorul l-a promis Sfinților Săi Apostoli pentru a nu fi singuri. ,,Harul Sfântului Duh desăvârșește lucrarea lui Hristos prin Sfinții Apostoli și mai apoi prin episcopi, preoți și diaconi” spunea Preasfințitul Siluan. De asemenea, Preasfințitul Siluan a scos în evidență darurile Duhului Sfânt arătând faptul că prin prezența noastră la Taina Maslului dobândim vindecare sufletească și trupească.

Nu în ultimul rând Preasfințitul Siluan a evidențiat importanța adunării preoților în cercurile misionare, cercuri ce includ și participarea credincioșilor, cu mic cu mare, evidențiind totodată importanța copiilor în Sfânta Biserică. ,,Copiii prezenți în Sfânta Biserică sunt învățați încă de pe acum ce bun este Dumnezeu și că doar în Biserica dobândim liniștea sufletească” a consemnat Preasfințitul Siluan.

La final Pr. Paroh Cornel Ardelean a mulțumit Preasfințitului Siluan pentru prezența în mijlocul parohienilor săi, asigurându-l de toată dragostea lor și pe mai departe, și totodată mulțumind și preoților prezenți într-un număr așa de mare într-o zi specială pentru Sfinția sa atât pentru invitații speciali pe care i-a avut cât și pentru faptul că astăzi a fost ziua sa de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…