Vizită arhierească în Parohia buzoiană Tronari

Credincioșii Parohiei buzoiene Tronari au participat, duminica aceasta, în număr mare la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica „Sfinții Voievozi” de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a rostit un cuvânt de învățătură: ‘Am venit astăzi aici și mă bucur că am găsit o biserică primitoare, caldă și mai ales am găsit aici un preot pe care l-am trimis cu doi ani în urmă, foarte vrednic, gospodar pastoral și mai ales misionar. Am în continuare încredințarea că el se va strădui să apere dreapta credință a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, propovăduită de Sfinții Părinți, apărată la Sinoadele Ecumenice și, apoi, de-a lungul veacurilor, de moșii și strămoșii noștri’.

Lăcașul de cult din Parohia Tronari a fost ridicat în anul 1989 pe locul unei biserici mai vechi, monument istoric, distrusă în urma unui incendiu.

La slujbă au fost prezenți credincioși din parohie, dar și din localitățile învecinate, unii dintre ei fiind îmbrăcați în frumosul port tradițional românesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului l-a hirotesit sachelar pe părintele paroh și a împărțit iconițe copiilor care au luat parte la slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente