Vizită arhierească în Parohia Birda din Protopopiatul Deta

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat duminică, 31 iulie, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Birda, din cadrul Protopopiatului Deta. Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a fost întâmpinat la orele dimineții de soborul de preoți și diaconi, condus de părintele Ioan Prisăcean, protopopul Detei și părintele Ionel Maftei, parohul bisericii, după cum informează site-ul mitropolia-banatului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Ion Last, numit preot pe seama Parohiei Cireșu, din cadrul protopopiatul Lugoj. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Theophoros”, al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, a evidențiat mesajul și înțelesul pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul 9, 27-35, citită în toate bisericile în Duminica a VII-a după Rusalii. Astfel, Preasfinția sa a arătat că minunile pe care le săvârșește Mântuitorul nostru Iisus Hristos istorisite de evanghelia duminicală, vindecarea demonizatului și a celor doi orbi, s-au făcut mai înainte de toate spre folosul nostru și spre întărirea credinței că Iisus Hristos este Dumnezeu întrupat spre mântuirea și izbăvirea lumii de tot răul.

În final, ierarhul a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Parohia Birda cuprinde 220 familii cu 790 credincioși, păstoriți de preotul paroh Ionel Maftei. Slujbele religioase sunt oficiate în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, ridicată în anul 1911.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…