Vizită arhierească în parohia Almaș

Preoții din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr. 3 Gurahonț, coordonat de către preotul Moț Crăciun-Dorel, s-au întrunit, în după-amiaza zilei de 27 iulie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Bunavestire” din parohia Almaș, Protopopiatul Sebiș.

La această întrunire, preoții Cercului Pastoral și credincioșii din parohia Almaș au avut aleasa bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei – Arhiepiscopul Aradului. Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de Părintele Protopop Ioja Beni, de preotul paroh Dașcău Ioan, de ceilalți preoți și un număr mare de credincioși din parohia Almaș. În cadrul acestei întâlniri s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, potrivit episcopiaaradului.ro.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca „An omagial euharistic” și „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, preotul Dârbaș Andrei de la parohia Bonțești, a susținut temele: 1. Sfânta Euharistie-mijloc de comuniune între Hristos și Biserică; 2. Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul și preocupările sale în domeniul asistenței sociale, grija față de săraci-așezăminte și spitale; 3. Problema înnoirii în slujirea liturgică a Bisericii.

În cuvântul său părintele a spus: „unirea cu Hristos în Euharistie este baza și izvorul unei depline iubiri între mădularele Bisericii, căci toți membrii ei sunt uniți nu numai cu Hristos ci și între ei, astfel Euharistia este taina prin excelență a unității Bisericii”.

În cea de a doua temă părintele a prezentat realizările și preocupările în domeniul asistenței sociale a Sfântul Martir Constantin Brâncoveanul, arătând și felul în care acesta a dezvoltat sistemul de ocrotire socială în Țara Românească, inspirându-se în acest sens din realizările altor țări.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, pe baza referatului susținut de preotul Andrei Dârbaș, a adăugat un cuvânt de îndrumare pentru cursul postului apropiat al Adormirii Maicii Domnului, în care se cuvine în mod deosebit să urmăm recomandărilor Sfântului Sinod al Bisericii noastre privind Anul omagial al Sfintelor Taine și martiriului Sfinților brâncoveni.

În urma raportului de activitate susținut de preotul paroh Ioan Dașcău, la sfârșitul activității sale în această parohie, urmând ieșirea la pensie, chiriarhul i-a mulțumit acestuia pentru toată râvna arătată în tot ce a făcut de-a lungul păstoririi sale în această parohie.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Ioan Dașcău a mulțumit chiriarhului pentru aleasa bucurie oferită prin vizita în această parohie și pentru toate cuvintele de prețuire la adresa sa. De asemeni a mulțumit preoților si credincioșilor pentru participare. Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente