Vizită arhierească în Aosta – Italia

În perioada 13-15 decembrie 2012, Parohia „Sfântul Sfințit Mucenic Elefterie” din Aosta, organizează o expoziție de icoane cu titlul „Icoana – fereastră către cer”, după cum informează site-ul episcopia-italiei.it.

Vineri, 14 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a ținut un cuvânt despre importanța Sfintelor Icoane și rolul lor în Biserica Ortodoxă iar la sfârșit a răspuns la întrebările participanților. La acest moment de bucurie a participat Excelența Sa Mons. Franco Lovignana, episcopul catolic din Aosta, domnul Augusto Rollandin, președintele Regiunii Valle d’Aosta, autorități civile românești și italiene.

Expoziția conține 30 de icoane de dimensiuni diferite și 15 icoane pe sticlă, care provin din Transilvania și Moldova.

Sâmbătă 15 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Siluan a slujit în parohia din Aosta, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din parohiile învecinate în frunte cu Preacucernicul Părinte Lucian Roșu – protopop Piemonte I și Preacucernicul Părinte Gheorghe Vasilescu – protopop onorific.

În timpul Liturghiei, ipodiaconul Iulian Ioniță fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Torino.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…