Vizita academicienilor din La Rochelle, Franța, în Arhiepiscopia Sibiului

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a primit astăzi, 17 iulie, vizita unei delegații de la Academia de Litere, Științe și Arte din La Rochelle, Franța, informează TRINITAS TV. Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa le-a prezentat Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

„Un important lucru pentru noi și pentru dânșii deopotrivă a fost faptul că au descoperit că în România a existat o intensă colaborare dintotdeauna și va exista pentru totdeauna, suntem siguri de asta, între lumea religioasă și lumea laică, între reprezentanții vieții de zi cu zi și reprezentanții Bisericii fără de care nu ar fi făcut ca România întâi de toate să fie unită și mai ales, fără de care nu ar fi făcut ca România ceea ce este astăzi, un leagăn al latinității într-o lume slavă, dar mai ales, o țară în care oamenii au creat, au gândit, au muncit și aceste lucruri le fac în continuare”, a spus domnul Tiberiu Dumitru Costăchescu, membru corespondent al Academiei din La Rochelle.

Cei 6 reprezentanți ai Academiei din La Rochelle au vizitat, zilele trecute, mai multe localități din județul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…