Vizită a unei Delegații a Episcopiei Caransebeșului la românii din Ungaria

În Duminica Mironosițelor, Episcopia Caransebeșului va face o vizită misionară la românii din Ungaria.

La invitația Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria, o delegație a Episcopiei Caransebeșului, formată din preoți și diaconi, având în frunte pe Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, va face o vizită misionară la românii din Ungaria.

Duminică dimineața se va săvârși Sf. Liturghie arhierească la catedrala episcopală cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din Gyula, la care vor sluji, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului și Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la Sf. Liturghie vor fi date de către coruri din Arad și Baia Mare.

În după amiaza aceleiași zile, la Casa de Cultură orășenească din Gyula, începând cu orele 17.00, va avea loc festivalul de muzică religioasă corală „Veniți de luați lumină!” în organizarea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, cu sprijinul autorităților locale, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

În cadrul acestui festival, corul Episcopiei Caransebeșului și grupul „Katharsis” al Episcopiei va susține un recital de piese corale religioase, precum și de piese psaltice cu tentă pascală. Cu acest prilej, delegația eparhiei Caransebeșului, va oferi în dar românilor din Ungaria prezenți, compact discuri, reviste, cărți de rugăciune și alte daruri, care să păstreze în conștiința lor sublimitatea românismului, păstrat cu jertfelnicie și dincolo de granițele țării noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente