Vizita a Cardinalului Christoph Schoenborn in Romania

La invitatia Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Cardinalul Christoph Schoenborn – Arhiepiscop de Viena si Primat al Bisericii Catolice din Austria va particpa maine la deshiderea oficiala a Simpozionului Ecumenic International care se va desfasura pana pe data de 12 mai a.c. la Centrul Cultural Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ – Durau.

Cardinal, incepand din anul 1998, Eminenta Sa Christoph Schoenborn se afla pentru a doua oara in Romania, dupa vizita efectuata in anul 2001 tot la invitatia Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei. Considerat drept ‘expert in Teologie’ si poliglot, Eminenta Sa a fost unul dintre candidatii favoriti pentru scaunul papal. De-a lungul timpului, Cardinalul Christoph Schoenborn s-a evidentiat prin actiunile de deschidere catre Biserica Orientului, Eminenta Sa considerand Viena drept un pod ecumenic intre Vest si Est.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…