Viitorii meșteri iconari, formați la Timișoara

Marți, 12 aprilie, la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, a avut loc expoziția de icoane dedicată sărbătorilor pascale, moment care a adus multă bucurie în sufletele elevilor din această școală. Evenimentul a fost organizat de conducerea liceului și prin implicarea activă a profesorilor de desen Udrea Denisa, Ceapsa Iuliana, Pantalir Dorin și a părintelui Filip Mihai, profesor de religie, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

‘Tema expoziției este preîntâmpinarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, atât prin credință, cât și prin artă. Am demarat acest proiect cu o lună înainte, când am propus elevilor această temă, la care ei au fost receptivi, dovadă lucrările foarte bune, care fac obiectul expoziției de astăzi’, a precizat profesoara Udrea Denisa.

Profesorii liceului se străduiesc să pună în valoare fiecare sărbătoare creștină cu ajutorul copiilor și să aducă o rază de lumină în sufletul părinților acestor elevi. ‘Ne-am gândit să realizăm această expoziție de icoane pe sticlă și lemn, unde am implicat copii atât din ciclul primar, cât și gimnazial. Ideea a avut un impact deosebit în sufletul copiilor, care au lucrat cu foarte mult suflet, talent, iar colegele mele de desen au coordonat toată acțiunea cu tact profesional. Au fost lucrări deosebite, desene, picturi pe lemn, modelaj în lut, realizate și cu aportul părinților elevilor, care s-au preocupat și ei să ajute după putința fiecăruia’, a declarat Fara Mărioara, directoarea adjunctă a liceului.

‘Atitudinea copiilor este deosebit de exuberantă, au fost lucrări foarte frumoase, elevii au învățat tehnica lucrării în lemn, picturii pe sticlă, la care ei au mare deschidere, iar subiectul religios este apreciat de copii. Avem nădejdea că unii dintre ei vor deveni meșteri iconari și pictori de biserici’, a declarat părintele Filip Mihai.

La final, lucrările cele mai reușite au fost premiate, iar elevii au primit diplome în aplauzele profesorilor, părinților, invitaților și elevilor participanți.

Comentarii Facebook


Știri recente