Victimele comunismului comemorate la Drobeta Turnu Severin

Victimele închisorilor comuniste au fost comemorate ieri, 9 martie a.c., la monumentul ridicat în Parcul Dragalina din Drobeta Turnu Severin, de către Asociația Foștilor Deținuți Politici și Deportații în Bărăgan – filiala Mehedinți.

Manifestarea a debutat cu o slujbă de pomenire săvârșită de un sobor de preoți de la Centrul Eparhial al Severinului și Strehaiei, la acest eveniment participând pe lângă membrii Asociației și reprezentanți ai Arhivelor Statului-Mehedinți, ai partidelor politice din Mehedinți, istorici și oameni de cultură.

În fiecare an, pe lângă anumite zile speciale în care se adună la monument, membrii Asociației se întâlnesc pentru a-i comemora pe cei dragi dar și pe toți aceia care au luptat pentru libertate și demnitate națională.

Acesta nu este singurul monument din Mehedinți ridicat pentru eroii din perioada comunistă, întrucât anul trecut, în data de 29 iunie, Asociația a inaugurat un alt monument la Isverna, în amintirea marii persecuții din 31 martie 1949.

În fiecare an supraviețuitorii torturii comuniste îi pomenesc și îi cinstesc pe eroii neamului care au plătit cu sângele lor credința în idealurile de dreptate și libertate ale neamului românesc, iar locurile binecuvântate ale Mehedințiului veghează pe cei înfrățiți pentru totdeauna prin sacrificiul vieții cu destinul țării, depunând mărturie de sânge pentru Credință, Neam și Țară.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente