Vicepreședintele Senatului, Dan Voiculescu, susține realizarea Catedralei Mântuirii Neamului

Vicepreședintele Senatului, Dan Voiculescu, a adresat o scrisoare Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care, în consonanță cu hotărârea Patriarhiei Române, arată că nu se impune modificarea Ordonanței de urgență nr. 19/2005 în sensul reglementării exprese a unui concurs de proiectare pentru Ansamblul Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, care a fost deja realizat, informează ‘Ziarul Lumina’.

Preafericite Părinte Patriarh,

Am analizat cu atenție mesajul Patriarhiei Române referitor la Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, cât și proiectul de lege propriu-zis.

Înțelegând că Patriarhia Română a organizat deja un concurs obiectiv pentru selectarea proiectanților, consider, în consonanță cu Preafericirea Voastră, că nu se impune modificarea Ordonanței de urgență nr. 19/2005 în sensul reglementării exprese a unui concurs de proiectare, care a fost deja realizat.

Totodată consider că toate instituțiile statului ar trebui să acționeze concertat pentru a asigura realizarea cât mai rapidă a Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului.

În consecință, vă asigur că voi susține punctul de vedere exprimat de Patriarhia Română asupra acestei Propuneri legislative, precum și, în general, interesele legitime ale Bisericii Ortodoxe Române, atât în Biroul Permanent al Senatului, cât și în toate celelalte structuri parlamentare din care fac parte.

Cu deosebită considerație,

Dan Voiculescu

Comentarii Facebook


Știri recente