Viața și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, lucrarea ‘Viața și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași’, în noua colecție de ‘Acatiste și Vieți de Sfinți’, după cum informează Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă.

Născută în localitatea Epivata, Sfânta Cuvioasă a dus o viață anonimă, smerită, în rugăciune și nevoințe monahale, toate pentru dragostea lui Dumnezeu. După mutarea la cele veșnice, moaștele sale au fost cinstite de creștini și purtate în mai multe centre ortodoxe: Epivata, Târnovo, Belgrad, Constantinopol. În anul 1641 au fost aduse la Iași de domnitorul Vasile Lupu. De atunci, în evlavia poporului român Sfânta Cuvioasă Parascheva ocupă un loc aparte și este considerată ocrotitoarea Moldovei și a României.

Lucrarea ‘Viața și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași’ poate fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6, accesul se face din strada 11 Iunie), Librăria ‘Ortodoxia’ (Calea Victoriei nr. 45, lângă Biserica Krețulescu), prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…