Sfantul Siluan Athonitul s-a nascut intr-un sat din Rusia in anul 1866. La varsta de 26 de ani a plecat in sfantul Munte Athos unde a petrecut timp de 46 de ani in asceza, rugaciune si ascultare. Cu amanunte despre viata sfantului Siluan Athonitul, parintele Sabin Voda, redactor la Radio Reintregirea: ‘Cuviosul Siluan a fost un om simplu, un taran din Rusia si care, din varsta frageda, a fost chemat de Dumnezeu sa-i slujeasca. Intra la varsta de 26 de ani la manastire, dupa ce in prealabil se sfatuieste si il roaga pe sfantul Ioan de Kronstadt ca lumea sa nu-l opreasca sa mearga la manastire si, cu ajutorul rugaciunilor sfantului Ioan de Kronstadt, pleaca in sfantul Munte Athos unde, doar dupa cateva luni, primeste marele dar de a se putea ruga neincetat, de a avea rugaciunea ‘Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul’, ca o rugaciune neincetata in inima sa, si aceasta ca un dar primit de la Maica Domnului, pentru pocainta si pentru smerenia lui. In viata duhovniceasca harul se poate pierde si lupta, preocuparea de capetenie a cuviosului Siluan, a fost aceasta de a sti cum se pastreaza, dar si din ce cauza se pierde harul dumnezeiesc. Si dupa alti 15 ani de pocainta primeste raspuns in inima sa pentru castigarea smereniei si a rugaciunii curate’. Cuviosul Siluan Athonitul a trecut la cele vesnice in anul 1938, iar la data de 26 noiembrie 1987 a fost canonizat de catre Patriarhia Ecumenica. Parti din moastele cuviosului Siluan Athonitul se gasesc la Manastirea ‘Sf. Pantelimon’ din Athos, la Manastirea ‘Sf. Ioan Botezatorul’ din Essex-Anglia, iar in Romania la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia. De asemenea, o particica din sfintele sale moaste se gasesc si la biserica ‘Sf. Nicolae’-paraclis universitar din Bucuresti.
Vârstnicii parohiilor din București și Ilfov se pot testa gratuit pentru depistarea cancerului colorectal
Spitalul Militar Central și Patriarhia Română au încheiat un protocol de prevenție și detectare precoce a cancerului colorectal. Parohiile din București și Ilfov pot recomanda pentru analize gratuite vârstnicii din comunitățile lor. Prima acțiune a…
Ziua Iei la Palatele Brâncovenești de la Mogoșaia: Programul manifestărilor
Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia și Grup Șezătoare București organizează sâmbătă și duminică, 25 și 26 iunie, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, o serie de manifestări prin care celebrează…
Înaintemergătorul a știut să se micșoreze pentru a-I face loc lui Hristos: Hram la Mănăstirea Plumbuita
„Mărturisindu-L pe Hristos, Sf. Ioan Botezătorul a lăsat ca viața lui să se micșoreze tot mai mult, ca să facă loc lui Mesia, lui Hristos”, a spus Arhimandritul Paisie Teodorescu vineri, la hramul istoric al…
București: La încheierea lucrărilor de restaurare, Biserica Domnița Bălașa organizează o conferință de presă
La încheierea lucrărilor de restaurare finanțate din fonduri europene, Biserica „Înălțarea Domnului” – Domnița Bălașa din Capitală organizează marți, 28 iunie, o conferință de presă. Conferința de presă va avea loc începând cu ora 11:00…
PS Varlaam: Orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii
„Orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii”, a subliniat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul. De aceea, orice copil ar trebui primit cu bucurie și încredere în rostul…