Vestirea Nașterii Domnului la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

În Sala Coloanelor a Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași, joi seară, studenții teologi au prezentat o piesă de teatru în spiritul Crăciunului. Tot ei au organizat un concert de colinde, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Au concertat: Corul ‘Theologus’ și Corul bărbătesc ‘Mitropolitul Iosif Naniescu’ ale Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, Corul ‘Mira’ al Bisericii ‘Sf. Nicolae’ – Domnesc din Iași și Corul Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Iași.

La acest eveniment a participat și Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a transmis un cuvânt de binecuvântare. Pornind de la versurile colindului ‘La lină fântână’, Părintele Mitropolit Teofan a subliniat faptul că ‘apa cea bună’ este ‘vestea că Dumnezeu a coborât pe pământ’. ‘Preotul, profesorul de teologie sau studentul caută să descopere o fântână din care să primească apa cea bună. Din fântâna Bisericii, colindătorii au luat pentru ei și dăruiesc și altora apa cea bună, care nu este altceva decât vestea că Dumnezeu a coborât pe pământ. Preotul de parohie, colindătorul și profesorul de teologie sunt chemați să sape în sufletul lor, al celor din jur, al neamului, pentru a găsi apă care apoi să fie oferită, în calitate de ctitor de suflete și inimi, celor care o caută’, a explicat IPS Teofan.

Înalt Preasfințitul Teofan a primit colinda Facultății de Teologie

Concertul de colinde al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași este organizat în fiecare an în preajma sărbătorilor de Crăciun și este dedicat profesorilor de teologie. ‘Este un moment de mare bucurie, în felul acesta ne pregătim sufletește pentru sărbătorile Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De fiecare dată, concertul de colinde este încununat și de o piesă de teatru al cărei text, regie și interpretare aparține în exclusivitate studenților. Bucuria de anul acesta a fost sporită de prezența Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, care, printre colindătorii pe care îi primește în această perioadă, a reușit să primească și colinda Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași’, a relatat pr. prof. dr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente