Vestirea Nașterii Domnului la Botoșani, Piatra Neamț și Iași

Tineri și copii, preoți și cântăreți au vestit prin colinde Nașterea Domnului în cadrul celor trei concerte ale orașelor Botoșani, Piatra Neamț și Iași. Este primul an când botoșănenii și pietrenii asistă la un concert de colinde al orașului, organizat de Biserică, iar bucuria le-a fost sporită de prezența Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, care a primit colinda fiecăruia și le-a adresat cuvinte de binecuvântare, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

În Sala Polivalentă ‘Elisabeta Lipă’ din Botoșani, vineri seara, 17 decembrie, s-a vestit ‘Bucuria Nașterii Domnului’. Concertul de colinde a fost organizat de Protopopiatul Botoșani. Au concertat: Corul ‘Biruitorii’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Gheorghe’ din Botoșani, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, Grupul vocal ‘Dorulețul’ al seminarului teologic botoșănean, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, Corul ‘Haris’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob Hozevitul’ din Dorohoi, corul mixt al aceluiași seminar, dirijate de pr. prof. Constantin Muha, grupul de colindători din parohia Vorona Mare, dirijat de pr. Olivian Sandu, Corul ‘Poarta cerului’ al Protopopiatului Darabani, dirijat de pr. Adrian Nazare, grupul de colindători din parohia Vorona-Centru, dirijat de pr. Cristian Ștefan, corul profesorilor de religie din Botoșani, dirijat de prof. Cătălin Purice, Corul de copii ‘Micul creștin’, dirijat de prof. Mariana Fortoieș, Corul ‘Sfântul Nectarie’ al Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) – filiala Botoșani, dirijat de Gabriel Simionesei, și Corul ‘Heruvimii’ al Protopopiatului Botoșani, dirijor pr. Emanoil Vasile Crețu. Concertul de fost moderat de părintele Daniel Dascălu, preot misionar de caritate la Spitalul de Copii din Botoșani, iar de organizare s-a ocupat în mod special pr. Lucian Leonte, protoiereul Protopopiatului Botoșani. La finalul concertului, Părintele Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt de binecuvântare în care a vorbit despre venirea în lume a Mântuitorului Hristos, vestită mai ales prin colind. ‘Colindătorii ne-au spus că acum 2010 ani Dumnezeu a constatat că este prea multă tristețe în omenire. A hotărât, la plinirea vremii, după cum spune Sfântul Apostol Pavel, să coboare pe pământ. Colindătorii au mărturisit prin cântec bucuria pe care cerul a adus-o pe pământ, pentru ca omenirea să nu mai fie tristă’, a spus Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„Vă doresc un sfârșit de an binecuvântat, un început de an frumos, o curgere a anului binecuvântată”

În Sala Consiliului Județean din Piatra Neamț a avut loc sâmbătă, 18 decembrie, concertul de colinde al orașului Piatra Neamț. Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Piatra Neamț și a avut loc în prezența Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, a autorităților locale și a sute de pietreni. În deschidere, pr. Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț, a adresat un cuvânt de bun venit. Au concertat: Corul ‘Glasul Bisericii’ al preoților Protopopiatului Piatra Neamț, dirijat de pr. Robert Gavriloaie, Corul ‘Imperialii’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Împ. Constantin și Elena’ din Piatra Neamț, dirijat de prof. Marius Corugă, Corul ‘Teos’ al Asociației ‘Oastea Domnului’ din Piatra Neamț, dirijat de Neculai Mihăilă, Corul ‘Heruvimii’ al Bisericii ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Piatra Neamț, dirijat de prof. Marius Corugă, Corul ‘Vlăstarele Ortodoxiei’ al Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) – filiala Piatra Neamț, dirijat de Alexandru Gavriluță, și Corul ‘Cântec sfânt’ al cântăreților din Protopopiatul Piatra Neamț, dirijat de Cătălin Iosub. Surorile Iustina și Miriam Turnea de la parohia Mărăței 1 din Piatra Neamț au încântat publicul cu două cântece de Crăciun. Ansamblul ‘Codrii Neamțului’ au susținut un moment de datini tradiționale de Anul Nou. Evenimentul a fost moderat de Dan Iacob de la Biblioteca Județeană Neamț. După concert, Părintele Mitropolit Teofan i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă ‘deschidere spre Nașterea Mântuitorului Hristos, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să aibă esență’, după care a mulțumit organizatorilor, colindătorilor și pietrenilor care au participat la concertul orașului. ‘Vă doresc un sfârșit de an binecuvântat, un început de an frumos, o curgere a anului binecuvântată’, a spus în încheiere Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente