Vestirea Nașterii Domnului în două parohii din Protopopiatul Darabani

Credincioșii din parohiile Mlenăuți și Bașeu au avut bucuria de a asculta, în zilele de 6, respectiv 9 decembrie 2012, glasurile copiilor care au vestit Nașterea Domnului. La Bașeu au fost oferite 100 de pachete vârstnicilor și copiilor cu o situație materială precară, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Copiii din parohiile Mlenăuți și Bașeu, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, au susținut, în zilele de 6 și 9 decembrie, câte un concert de colinde, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului. Aceasta, după ce au format un cor și au repetat timp de câteva săptămâni frumoasele colinde românești. Colindătorii parohiei Bașeu i-au colindat de sărbătoarea Sfântului Nicolae pe credincioșii din Mlenăuți.

La finalul concertului, pr. paroh David Dan Stoean a vorbit despre viața Sfântului Nicolae și despre importanța momentului duhovnicesc din parohia pe care o păstorește.

„Copiii din parohia Bașeu, împreună cu părintele paroh Iulian Andrei, au venit să ne încânte cu un recital de colinde. Când ascultăm colinde, simțim că suntem mai buni. Noi putem ajunge în starea de bucurie prin faptul că lăudăm Nașterea Domnului Iisus Hristos”, a spus pr. paroh David Dan Stoean.

În continuare, pr. Iulian Andrei a subliniat că sărbătorile Nașterii Domnului se simt prin intermediul colindelor. „Ne-am simțit minunat în mijlocul dumneavoastră pentru că bucuria unei sărbători nu se trăiește de unul singur. Trebuie să împărtășești din această bucurie și celorlalți ca bucuria ta să nu fie egoistă”, a spus pr. Iulian Andrei. În ultima zi a săptămânii trecute, copiii din Mlenăuți au venit la Hudești pentru a susține un repertoriu de colinde. Întrucât în ultimele zile s-au format troiene de zăpadă, colindătorii au folosit sania trasă de cal pentru a parcurge distanța de aproape trei kilometri.

„De fiecare dată, vocile copiilor s-au împletit armonios pentru că la finalul micilor concerte s-a cântat câte o colindă de toți cei prezenți în biserică. Sperăm că această colaborare a adus un sentiment de prietenie sinceră și de bucurie atât în sufletele copiilor, cât și ale credincioșilor celor două parohii”, a mărturisit pr. paroh Iulian Andrei.

În seara zilei de 9 decembrie, copiii de la grupul de cateheză din Bașeu au oferit 100 de pachete, constând în plăcinte, fructe și dulciuri, bătrânilor și copiilor singuri din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente