Vernisarea Expoziției temporare „Crucea în Patrimoniul Spiritual al județului Alba”

La „Muzeul Național al Unirii” din Alba Iulia a avut loc astăzi, 12 martie, vernisajul expoziției temporare „Crucea în patrimoniul spiritual al județului Alba”.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei: „Sfânta Cruce este Simbolul nu numai al Bisericii noastre, ci al întregii Europe creștine și al întregii lumi creștine. Pe bună dreptate, niște versuri populare zic așa: sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce, oricând îl urmăm”.

Cu această ocazie a fost lansat și un volum ilustrativ. Părintele lector doctor Jan Nicolae, autorul volumului, a oferit mai multe detalii: „Citeam zilele trecute legat de aceasta cum un teolog francez spunea că Crucea provine de la acel tau mistic din perioada primară așa cum fac astăzi catolicii o cruce simplă la frunte, la piept și la umeri. Și spuneam că poate ar fi foarte frumos în spațiul public să fim discreți când facem Cruce noi creștinii. La acest lucru eu răspund cu proverbul din satul natal pe care mi l-a spus un bătrân și anume «Fă Crucea mare că dracul e bătrân»”.

Expoziția „Crucea în patrimoniul spiritual al județului Alba” va fi deschisă publicului până la data de 16 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente