Vernisarea Expoziției de icoane Ortodoxie și artă de la Băbeni, județul Vâlcea

În cadrul celei de a 41-a ediții a Festivalului folcloric „La Izvorul Dorului” din orașul Băbeni, județul Vâlcea, a avut loc, sâmbătă, 1 septembrie 2012, vernisarea Expoziției de icoană „Ortodoxie și artă”, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman

Expoziția a reunit lucrările tinerilor participanți la tabăra de creație „Icoana fereastră către Dumnezeu”, în perioada 20-25 august 2012 la Călimănești. Tabăra a fost organizată de către Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu Organizația World Vision Internațional și a Centrul de Creație și Promovare a Culturii Tradiționale Vâlcea, care au susținut parteneriatul parohiilor Frâncești I, Băbeni și Troianu din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Prezent la eveniment, Pr. Constantin Olariu, Inspector cu Catehizarea Tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a transmis mesajele de binecuvântare ale Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și ale Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care descoperă continua purtare de grijă față de tinerii fii duhovnicești, cărora le-au apreciat eforturile de a mărturisi credința creștină prin pictarea icoanei ortodoxe.

Tinerii plasticieni sunt membri ai Cercului de pictură „Dialog plastic” organizat în cadrul Casei de Cultură din Băbeni unde, începând cu anul 2003, se organizează săptămânal, cu sprijinul CJCPCT Vâlcea, cursuri de inițiere și perfecționare. Majoritatea acestora au fost premiați la numeroase concursuri județene și naționale de artă plastică.

Cercul de pictură este coordonat de Părintele Emil Rădulescu de la Parohia Băbeni I și de Doamna Mioara Comănescu-Plop, profesor de artă plastică în cadrul CJCPCT Vâlcea. În cadrul creațiilor lor, tinerii dezvoltă diverse teme, pornind de la pictura cu subiect religios, icoană pe lemn sau sticlă, la peisaje, portrete, fotografie și chiar grafică.

În cadrul Centrului parohial pentru tineri al Parohiei Băbeni I, a fost organizat și un atelier de teatru religios, coordonat de către Dl. Bogdan Popian.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor de cultură din județul Vâlcea, preoți din comunitățile învecinate, copiii participanți la tabăra de creație însoțiți de părinți, precum și locuitori ai orașului Băbeni.

Comentarii Facebook


Știri recente