Vernisajul Expozitiei ‘Icoana din sufletul copilului’ s-a deschis astazi la Palatul Patriarhiei din Bucuresti.

La Palatul Patriarhiei din Bucuresti a fost vernisata astazi Expozitia ‘Icoana din sufletul copilului’, la care participa lucrari realizate de catre elevi care au participat la un Concurs National de Creatie.

Expozitia cuprinde peste 500 de icoane pe lemn si pe sticla, realizate de catre copii atat din tara, cat si din comunitatile romanesti de peste hotare: Gyula – Ungaria, Vidin, Ruse si Silistra – Bulgaria. Expozitia va fi deschisa pana pana pe data de 15 ianuarie 2005.

‘Elevii si-au exprimat in icoane frumusetea sufletului si nazuintele lor.’, a afirmat la vernisaj Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanul – Episcop vicar patriarhal.

‘Expozitia ilustreaza cat de frumos este cand fratii sunt impreuna, dar si buna colaborare intre Patriarhia Romana si Ministerul Educatiei si Cercetarii.’, a subliniat dl. Adrian Braescu – Inspectorul de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, care a mentionat si faptul ca s-a dorit ca fiecare scolar sa picteze macar o icoana.

Potrivit Pictorului Costin Neamtu, lucrarile copiilor expuse la Palatul Patriarhiei din Bucuresti fac dovada cunoasterii unor notiuni teologice si a regulilor de realizare a unei icoane.

Totodata, Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane impreuna cu numerosi sponsori au pregatit premii constand in carti, obiecte, si recompense financiare cuprinse intre 250.000 si 2.000.000 lei, pentru 150 de elevi – autori ai lucrarilor castigatoare in Concurs.

De asemenea, Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) a finantat cinci Premii constand in locuri in tabere de o saptamana in cadrul

Programului ‘Universitatea de Vara – ANSIT’.

Decernarea premiilor laureatilor Concursului va avea loc la serbarea ‘Colinda sfanta din sufletul copiilor la

Nasterea Domnului’ care se va desfasura pe data de 17 decembrie 2004.

Aflat la cea de-a XII-a Editie, Concursul de Creatie ‘Icoana din sufletul copilului’ a fost organizat de Patriarhia Romana in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, bucurandu-se de sprijinul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Romane si Inspectoratelor Scolare Judetene.

Comentarii Facebook


Știri recente