Vernisajul expoziției de pictură cu tema Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni și premierea câștigătorilor la biserica Iancu Vechi – Mătăsari

În ziua de 11 iunie 2014, orele 17.00, la biserica Iancu Vechi – Mătăsari va avea loc vernisajul expoziției de desen și pictură cu tema Cinstirea Sfinților Martiri Brâncoveni și premierea celor mai bune lucrări realizate de elevii de la Școala Gimnazială nr. 56 din București și de la cercul de pictură Sfântul Mucenic Eustație al parohiei Iancu Vechi – Mătăsari, după cum informează Sectorul cultural și activități cu tineretul al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

Expoziția reprezintă etapa finală a programului cultural religios-educativ Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni, organizat în parteneriat de Școala Gimnaziala nr. 56 din București și de parohia Iancu Vechi – Mătăsari în perioada februarie-iunie 2014.

În prima etapă a programului (februarie – aprilie 2014), peste 200 de elevi din clasele V-VII de la Școala Gimnazială nr. 56 aflată în parohia Iancu Vechi – Mătăsari au fost beneficiarii acestui program cultural-religios ce a constat în prezentarea timp de 15 minute la orele de religie de către slujitorii bisericii a vieții și muceniciei pentru credința în Hristos a Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și a contribuției Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu (1688-1714) la apărarea credinței ortodoxe și la dezvoltarea culturii și artei românești. În paralel, la orele de educație plastică și la cercul de pictură Sfântul Mucenic Eustație al parohiei Iancu Vechi – Mătăsari, elevii participanți la program au realizat desene și picturi din viața Sfinților Martiri Brâncoveni.

Programul cultural religios-educativ Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni s-a desfășurat cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Bucureștilor și cu aprobarea Inspectoratului Școlar General al Municipiului București și se înscrie în seria manifestărilor din 2014, proclamat de Sfântul Sinod ca An comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română la împlinirea a 300 de ani de la martiriul lor.

În deschiderea evenimentului, de la orele 16.30, va avea loc premierea câștigătorilor la olimpiada de religie 2014, faza pe sectorul II. Vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Școlar General al Municipiului București, conducerea Școlii Generale nr. 56 din București, profesori de religie din sectorul II.

Comentarii Facebook


Știri recente