Vernisajul Expoziției „De la postbizantin spre barocul european” la Alba Iulia

La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a fost vernisată astăzi, 8 iulie, expoziția iconografică cu tema „De la postbizantin spre barocul european”, informează TRINITAS TV. Evenimentul se bucură de colaborarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei cu mai multe instituții: Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național Alba.

„Într-o lume care se secularizează și se cantonează oarecum în viața aceasta materială, iar oamenii au în mod deosebit cultul banului și al trupului, în această lume e nevoie de icoană, e nevoie de legătura cu lumea spirituală, cu Domnul Iisus Hristos, cu Dumnezeu, cu sfinții lui Dumnezeu care poate ne vor ajuta să devenim mai buni, să redevenim ceea ce am fost”, a spus cu prilejul acestui eveniment Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Expoziția cuprinde icoane din Transilvania realizate în secolul al XVIII-lea, atunci când se făcea tranziția de la reprezentarea bizantină la cea de influență barocă.

Expoziția „De la postbizantin spre barocul european” poate fi vizitată, până pe 15 august, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente