Vernisajul expoziției-concurs „Icoana din sufletul copilului”, la Târgu Jiu

Astăzi, 15 aprilie 2009, de la ora 11:00, la Muzeul de Istorie din Târgu Jiu vor avea loc vernisajul expoziției concursului național „Icoana din sufletul copilului”, ediția a XVII-a și Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor pentru elevii liceelor de artă, ai secțiilor de pictură și monumentală, restaurare și elevi ai învățământului teologic, clase de patrimoniu.

Cu acest prilej, vor fi decernate premiile concursului național „Icoana din sufletul copilului”, ediția a XVII-a, organizat de revista pentru copii și părinți „Chemarea Credinței” a Patriarhiei Romane în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, pentru elevii din învătățântul primar, gimnazial și liceal.

Inițiat în anul 1993 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, concursul „Icoana din sufletul copilului” își propune să contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualității creștine și la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrărilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate în tehnicile tradiționale – lemn, sticlă, frescă, mozaic.

Mitropolia Olteniei va fi reprezentată la această manifestare de Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei și Părintele Claudiu Porneală, Consilier cultural în cadrul eparhiei.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente