Vernisajul expoziției-concurs Icoana din sufletul copilului, a XVI-a ediție

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, vineri, 19 decembrie 2008, la orele 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, vor avea loc vernisajul expoziției concursului Icoana din sufletul copilului, ediția a XVI-a și tradiționala serbare de Crăciun Colinda sfântă din sufletul copiilor la Nașterea Domnului. Cu acest prilej, vor fi decernate premiile concursului național Icoana din sufletul copilului, ediția a XVI-a, organizat de revista pentru copii și părinți Chemarea Credinței a Patriarhiei Romane în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Concursul a fost inițiat în 1993 de către revista pentru copii și părinți a Patriarhiei Române, Chemarea credinței, fiind organizat în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării si Tineretului.

Inițiat în anul 1993 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, concursul Icoana din sufletul copilului își propune să contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualității creștine și la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrărilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate în tehnicile tradiționale – lemn, sticlă, frescă, mozaic.

Anual sunt organizate expoziții locale în școli și parohii din întreaga țară, cele mai bune lucrări fiind selectate pentru expoziția națională organizată la Palatul Patriarhiei, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului. La concurs participă elevi din clasele I-XII, inclusiv din liceele de artă, seminariile teologice și colegiile pedagogice. Lucrările sunt realizate individual sau în grup, sub îndrumarea profesorilor de desen, a preoților, a părinților, a meșterilor populari. Concursul este deschis deopotrivă elevilor din comunitățile românești de peste hotare.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…